keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Tatuointi allergiaaSiitä on jo aikaa kun oman kurreni otin koristamaan kättäni ja nyt kun se on täysin parantunut huomasin siinä eräänä päivänä yhden pienen kutiavan näpyn korvan kohdalla... No minä kun en kovin hyvin hillitse itseäni tälläisissä tilanteissa - raavin sen rikki ja tämä kuin rutto levisi koko tautuointiini! No siis, ei ihan koko tatuointiini vaan valkoisen musteen kohdille.
Näpyt lisääntyivät ja kutisevat edelleen kuin mitkäkin pikku paholaiset. Sitten se iski; olen allerginen tälle kyseiselle valkoiselle musteelle.

Pahin virheeni oli raapiminen, no siis tyhmäkin tietää ettei saa raapia, mutta jos kukaan muistaa aikaa kun oli itsellä vesirokkoa tai vastaava ja teki vain mieli raapia! Mikään ei tunnu pahemmalta kuin pienet pikkuiset näppylät jotka jokaisesta hipaisusta kutiavat asteen enemmä ja niitä ei saisi raapia.

Näkyy hieman rupea niistä kohdista mitkä olin raapinut rikki


Pienen googlettamisen jälkeen sain tietää, että tämä on harvinaista - mutta tapahtuu. Pahimmissa tapauksissa tatuointi on jouduttu poistamaan, että pääsee käsiksi ihottumaan ja sitä suoraan hoitamaan (HAH, en ikinä suostuisi!). Mutta onneksi vähän kortisonivoidetta ja antihistamiinia niin paranee.
Itse joudun vielä käyttämään  sideharsoa leiman päällä että en paääse terävillä kynsilläni tuhoamaan tätä taideteosta sen enempää.

Kävin lääkärissä ja tämä määräsi minulle sitten perus rasvaa ja Sibicortia, olin sen verran raapinut nuo näpyt läpi, että jos siinä olisi joku tulehdus ollut niin sen sai hoidettua sitten sillä.IIKS! Toivottavasti paranee pian... This is driving me crazy!

6 kommenttia:

 1. Hei! Päädyin tänne kun googlettelin tätä samaa ongelmaa mun tatuoinnin kanssa ja tuli mieleen että auttoko sulla tuo rasva ja onko ihottuma lähtenyt pois? Mulla on kädessä about saman kokoinen kuva joka on ollu mulla nyt noin 1½ vuotta ja siihen on iskeny jo kahesti tää outo kutinanäppytauti ja alan kohta olla toivoton kun tatuoija sanoi niitä vaan hikinäpyiksi ja käski raapia pois, mutta raapiminen vaan pahentaa tilannetta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Sibicort auttoi kyllä, mutta se mikä sai ihottuman loppujenlopuksi loppumaan oli - vaikka vaikeaa olikin - raapimisen lopettaminen. välillä se oli yhtä tuskaa ja tunsin kuinka järki oli lähtemässä... Mutta se oli tosiaan ainoa joka OIKEASTI auttoi loppupeleissä.

   Poista
  2. Hoksasin jo huomattavasti paranemisen merkkejä kun leikkasin sukasta pään pois ja laitoin käteen etten raavi :--D Jospa se tästä taas paranisi

   Poista
  3. Googlaamalla löysin minäkin tieni tänne, saako tuota rasvaa ihan reseptivapaasti vai täytyykö lääkärin kautta käydä? ITseotin lauantaina kuudennen tatuoinnin ja ensimmäisen, missä on jotain muutakin väriä kuin mustaa. Nyt sitten on pikkuisia näppyjä leima melkein täynnä ja kutittaaaaaa! Käyn tänään kyllä näyttämässä sitä tatskaajallekin.

   Poista
  4. moro.. itellä huomannu jalassa olevan tatuoinnin kutiamiseen auttavan KOVA avarien sarja.. läpsyttelee todella voimalla sitä niin alkaa kuumottamaan ja kuti lakkaa hetken kuluttua.. :)

   Poista
 2. Mulla oli Intenzen musteiden kanssa samaa ongelmaa.Tuli näppyjä ja pahimmillaan iho kuoriutui pois kuin kalan suomut.Kävin parin Suomen parhaimman ihotautilääkärin/spesialistin luona ja ei ollut väriallergiaa tai vastaavaa vaan STRESSI.Vieläkin kun olen erittäin stressaantunut niin viikko pari siitä näpyt puskee ja kutina kamala,mutta lähtee pikkuhiljaa Eloconilla(reseptivoide,vahva kortisoni).

  VastaaPoista