lauantai 2. maaliskuuta 2013

DIY Memo boardNo sainhan mä vihdoinkin tämänkin tehtyä!
Oon jo jonkun aikaa tätä miettinyt ja kävin jopa kehykset ostamassa Tiimarin alesta 2 viikkoa sitten! 2 viikkoa ne on tuola eteisessä seissyt, kattomassa mua, syyllistämässä joka päivä siitä kuinka en koskaan saa aikaiseksi mitään. Eilen kun tulin kotiin ja ne siinä oli, nojaamassa seinään, en enää kestänyt ja oli pakko ruveta askartelemaan!

Mä halusin tossa joku aika sitten tehdä IKEAn pikkupöydästä penkin (tutorial tulossa myöhemmin) ja siihen tartti vaahtomuovia pehmusteeksi. Koitin etsiä paikkoja ja löysinkin jonkun liikkeen joka myi raakavaahtomuovia. 50cm x 50cm pala olisi tullut maksamaan reilut 50e. NO WAY, JOSÉ!
Onneksi internetin ihmeellinen maailma on käytettyjen tavaroiden taivas! Ostin käytetyn vaahtomuovipatjan huimaan 10 euron hintaan.
No, se 50x50cm pala tuli käytettyä, mutta tuollainen yhden hengen patja on aika iso ja siitä jäi sitten ylimääräistä. Niinpä tänään siitä käytin osan tähän projektiin.

Tätä varten tarvitset kehykset, sakset, nauhaa, kangasta, liimaa, vaahtomuovia tai vanua (tai vanhoja kangaspaloja), ihan mitä vain täytettä. Optional tarvikkeet: niittipyssy. 


Koira-apulainen on hyvin suositeltavaa, mutta täysin vapaaehtoista.

1. Mitä ikinä pehmustetta käytetään niin koko pitää olla se hieman kehyksen sisäosaa pienempi.
2. Seiraavaksi liimataan tuo kyseinen pehmuste pala kehyksen pohja pahviin kiinni. Suosittelen eri keepperiä universallim! :D
 3. Kun pala on liimattu pahviin kiinni niin päällyskangas levitetään tuon päälle, käännetään työ niin, että 'selkäpuoli' on ylös päin ja  tiukasti kiinnitetään kangas pohjaan kiinni. Tähän suosittelen sitä niittipyssyä. Niitä saa todella edullisesti, alle 10e hintaan rautakaupoista. Ja muutenkin kaikkien mun mielestä pitäisi omistaa niittipyssy! Se vaan kuuluu kaikkien kaappiin siinä missä jeesusteippikin.
4. Työ on melkein valmis. Jos haluat jättää sen siihen ja käyttää sitä nasta tauluna niin se on ihan fine, mutta itse halun vähän monipuolisempaa niinpä lisäsin siihen nauha ristikon. Tämänkin kiinnitin niittipyssyllä.

5. Valmis! Kehyksistä poistetaan lasi. Sen voi säilyttää jotain myöhempää projktia varten tai heittää pois. Jos kenelläkään on mitään ideoita mihin taulujen laseja voi käyttää niin mulle saa ehdottaa!
Sitten pistetään pahvi paikoilleen, käännetään ne mitkälie kiinnitys systeemit paikoilleen ja ripustetaan seinälle :)

Kun tätä nyt kirjoitan niin tajusin, että koska tuo tulee mun ompelu/askartelu pöydän päälle niin mä tein tässä samalla mini version tuosta ja käytän sitä nuppineulatyynynä pöydällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti