tiistai 26. helmikuuta 2013

Kun ei vaan herää... iPhone auttaa?

Mulla on aina ollut ongelmana aamuisin herääminen. Lapsena kouluun lähteminen tietenkin onnistui paremmin, sillä aamuvirkku-äitini piti aina huolen siitä että nousin ylös ja lähdin kouluun... Kaikki kuitenkin muuttui pois muuttaessani.

Kaverini kanssa juuri keskusteltiin siitä, kuinka esim. töihin herääminen jollain tavalla onnistuu paljon helpommin kuin kouluun herääminen. Ehkä se johtuu siitä, että jos koulusta myöhästyy niin ei välttämättä menetä opiskelupaikkaansa?
Koulu tai työ, herääminen aamuisin ei koskaan ole helppoa. Kaikkea on tultu kokeiltua.
Itselläni on huoneessani 2 herätyskelloa + 1 puhelin jotka aamuisin soivat ja silti parvisängyltä alas tullessani 5 aamulla onnistun laittamaan kaikki kiinni, kiipeämään ylös ja nukahtamaan taas.
Sitten on toki kaikki nämä iPhone herätyskellosovellukset; Radio herätyskello, matikka herätys yms. - ei onnistu. Nähtävästi unenpöpperöisenä silti onnistun laskemaan 249-145+14 laskuja ja sen jälkeen nukahtamaan ilman mitään muistikuvaa tapahtuneesta.
Kun törmäsin Wake n' Shake sovellukseen aikanaan, luulin tämän olevan pelastukseni!
Sovellusta ei voi sulkea, äänenvoimakkuutta ei voi säätää eikä sitä voi torkuttaa! Ainoa tapa saada herätys loppumaan on ravistelemalla puhelinta tarpeeksi kauan kunnes palkki täyttyy ja se sammuu. Parasta on, että voit itse määrätä kuinka lujaa puhelinta pitää ravistaa että palkki täyttyy - ettei vain olisi liian helppoa. Tämä toimi minulla niin hyvin ja niin pitkään ja olin niin iloinen kun kävin ajoissa koulussa!

No... Kunnes tajusin, että aina voin poistaa sen kokonaan puhelimestani... Siihen loppui heräilyt. Aina aamuisin oli mukavaa huomata kuinka tuo sovellus on poissa ja sitten lataan uudestaan, vihaisena itselleni.

Nyt kuitenkin olen keksinyt ratkaisun pulmaani. Ratkaisun joka toivottavasti toimii paremmin kuin mikään tähän asti kokeilema konsti! Tämä neronleimaus tuli minulle tänään (vaikkakin olen tiennyt tästä mahdollisuudesta jo pitkään) ja olen siitä niin innoissani, että päätin jakaa sen muiden kanssa!
(Tämä 'tutorial' on vain iPhone käyttäjille. En tiedä miten Androidit sun muut toimivat... Sori)

Toivottavasti tällä konstilla pahimmatkin nukkuja heräävät.
Ps. En ota vastuuta jos joku heittää puhelimensa seinään vihaisena...

1. Hommaa itsellesi iPhone, ellei sinulla sellaista jo ole. Mallilla tuskin on väliä.
2. Lataa Wake n' Shake sovellus puhelimeesi täältä (maksullinen, myös muita maksuttomia sovelluksia kannattaa kokeilla). 
3. Avaa sovellus ja määritä itsellesi herätys sekä tärkein: ravistelun herkkyys. Näitä kannattaa kokeilla että mikä itselle on sopivin. Älä sorru luulemaan, että jokin voimakkuus on liikaa sinulle - sillä sitä se ei luultavasti ole ja nukut aamulla taas pommiin.

5. Seuraavaksi painamalla Home näppäintä, poistu sovelluksesta.
6. Mene Asetukset ja siitä etsi kohta Rajoitukset, klikkaamalla tätä laita/aseta pääsykoodisi. (Jos avaamalla kansion näet ylälaidassa tekstin "Ota rajoitukset käyttöön", paina sitä ja se pyytää sinua asettamaan pääsykoodin HUOM. Tämä on myös tapa vaihtaa pääsykoodin.)
7. Etsi kohta "poistaminen" sovellus kuvakkeen vieressä ja paina sitä niin, että sininen palkki muuttuu harmaaksi. Valmis.


Näin sinulla on mahtava vaikeasti sammutettava herätyskello jota et pääse poistamaan ilman pääsykoodia. Kannattaa muuten laittaa joku mahdollisimman vaikeasti muistettava numerosarja (sillä et tule tarvitsemaan sitä muuta kuin rajoituksissa), kirjottaa se jonnekkin lapulle ylös ja unohtaa se. Siten et ainakaan väsyneenä poista sovellusta laittamalla pääsykoodin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti